0
0 / 12

Totalt 0 poäng
Du svarade rätt på 0/12 frågor.
I highscorelistan hamnade du på plats 0/X
Spara resultat
Gör ett eget quiz!
Dela med någon du känner
Bonus message
- Foto av alienowicz
Pesto är känt världen över. En gång i tiden fanns peston i princip bara att hitta i en provins i Italien. Vilken?
- Foto av kristinetanne
Vitello tonnato är en klassisk italiensk förrätt. Vad består den till största delen av?
- Foto av giphy
Gnocchi är en speciell sorts pasta. Vad skiljer den generellt från traditionell pasta?
- Foto av rabbit_in_blue
Vad äter man när man äter små hattar i buljong?
- Foto av giphy
Saltimbocca görs på kalv, prosciutto crudo och färsk salvia. Vad betyder saltimbocca?
- Foto av studiohilma
Även scalloppine görs på kalv. Vad heter det vita vinet som man ska använda för att få fram den speciella smaken?
- Foto av benwksi
Vilken är den utmärkande ingrediensen i riso alla milanese?
- Foto av rebeckagsendroiu
De små hoprullade pastarullarna kallas för nidi. Vad betyder det?
- Foto av johnnyhammer
Om man har ätit frukost hos en riktig italiensk familj så har man förmodligen fått ciambella. Vilket är?
- Foto av shaianramesht
Pizza capricciosa har funnits i Sverige hur länge som helst. Vad är man om man är capricciosa?
- Foto av louishansel
Som vanligt måste italienarna ha egna ord för allt. Vad heter milkshake på italienska
- Foto av nate_dumlao
Det finns flera varianter vad gäller espresso. Om du t.ex vill ha lite sambuca i din, så beställer du en
Foodiequiz
- 1Hall 32/12 rätt (10 349 poäng)
- 2Emil C7/12 rätt (6 418 poäng)
- 3Celeste12/12 rätt (6 176 poäng)
- 4Jenny8/12 rätt (5 981 poäng)
- 5Elin A9/12 rätt (5 591 poäng)
- 6Ferrarijanne9/12 rätt (4 999 poäng)
- 7Niklas6/12 rätt (4 852 poäng)
- 8me6/12 rätt (4 445 poäng)
- 9J 4/12 rätt (3 939 poäng)
- 10loui4/12 rätt (3 735 poäng)