0
0 / 12

Bonus message

  • Foto av alienowicz

    Pesto är känt världen över. En gång i tiden fanns peston i princip bara att hitta i en provins i Italien. Vilken?

  • Foto av kristinetanne

    Vitello tonnato är en klassisk italiensk förrätt. Vad består den till största delen av?

  • Foto av giphy

    Gnocchi är en speciell sorts pasta. Vad skiljer den generellt från traditionell pasta?

  • Foto av rabbit_in_blue

    Vad äter man när man äter små hattar i buljong?

  • Foto av giphy

    Saltimbocca görs på kalv, prosciutto crudo och färsk salvia. Vad betyder saltimbocca?

  • Foto av studiohilma

    Även scalloppine görs på kalv. Vad heter det vita vinet som man ska använda för att få fram den speciella smaken?

  • Foto av benwksi

    Vilken är den utmärkande ingrediensen i riso alla milanese?

  • Foto av rebeckagsendroiu

    De små hoprullade pastarullarna kallas för nidi. Vad betyder det?

  • Foto av johnnyhammer

    Om man har ätit frukost hos en riktig italiensk familj så har man förmodligen fått ciambella. Vilket är?

  • Foto av shaianramesht

    Pizza capricciosa har funnits i Sverige hur länge som helst. Vad är man om man är capricciosa?

  • Foto av louishansel

    Som vanligt måste italienarna ha egna ord för allt. Vad heter milkshake på italienska

  • Foto av nate_dumlao

    Det finns flera varianter vad gäller espresso. Om du t.ex vill ha lite sambuca i din, så beställer du en