0
0 / 10

Totalt 0 poäng
Du svarade rätt på 0/10 frågor.
I highscorelistan hamnade du på plats 0/X
Spara resultat
Gör ett eget quiz!
Dela med någon du känner
Bonus message
- Foto av memibeltrame / CC BY-SA
Vad är matspjälkning?
- Foto av The Noun Project / CC BY
Vad är näringsämnen?
- Foto av Ray Sawhill / CC BY
Vad är kolhydrater?
- Foto av Valerie Everett / CC BY-SA
Vilken av följande innehåller mest kolhydrater?
- Foto av Angel Ganev / CC BY
Vilken är den vanligaste typen av kolhydrat i vår mat?
- Foto av myeralan / CC BY
Vad är skillnaden mellan cellulosa och stärkelse?
- Foto av iamrenny / CC BY
Vad är stärkelse uppbyggt av?
- Foto av viZZZual.com / CC BY
Var börjar kolhydrater brytas ned i kroppen?
- Foto av National Library of Medicine - History of Medicine / CC BY
I vilken del av matspjälkningssystemet tar kroppen upp kolhydraterna?
- Foto av ChodHound / CC BY-SA
Vad är skillnaden på snabba och långsamma kolhydrater?
Matspjälkning 1
Det här quizet handlar om Kolhydrater. Läs gärna i biologiboken, sida 238-241 och 312-313 för att få hjälp att svara på frågorna. Glöm inte skriva ditt namn efter att du svarat på alla frågor!
- 1Machmod12 981 poäng
- 2???9 990 poäng
- 3Anton9 990 poäng
- 4ÅKVERT9 990 poäng
- 5???9 990 poäng
- 6???9 990 poäng
- 7Sebastian9 990 poäng
- 8Klara9 989 poäng
- 9Sebastian9 989 poäng
- 10åkekun9 989 poäng