0
0 / 23
Foto av [puamelia] / CC BY-SA

Totalt 0 poäng

Du svarade rätt på 0/23 frågor.
I highscorelistan hamnade du på plats 0/X

Spara resultat

Ditt resultat har sparats!

Gör ett eget quiz!

Dela med någon du känner

Bonus message

  • Öl består av vatten, jäst, malt och...

  • Jäsning vid 5-10 grader. Jästen sjunker. Vanligaste metoden.

  • Lager, pils och veteöl är jästa enligt denna metod.

  • Det som skiljer en pils från en lager är...

  • Vad skiljer veteöl från en lager?

  • Den gamla traditionella metoden för jäsning. Högre temperatur. Jästen flyter upp till ytan. Mjuk, rik och fyllig smak.

  • Ale, porter och stout är gjorda enligt denna jäsningsmetod...

  • Jäsningsmetod där man låter mikroorganismer, som finns i luften, sätta igång jäsningen. Ger syrlig/fruktig smak.

  • Beskan i öl gör att den passar till fet, salt och syrlig smak.

  • Sake av hög kvalitet ska serveras kyld (10-14 grader).

  • Sake görs av vatten och...

  • Du bör inte servera sake till mat som innehåller umami.

  • Vad kännetecknar en akvavit?

  • Varför bör starkt kolsyrat vatten serveras vid högre temperatur (17 grader) än stilla vatten (12 grader)?

  • Varför bör man vara försiktig med att kombinera mineralvatten och vin?

  • Kolsyrat vatten till het mat ökar känslan av hetta.

  • Varför är det bra att kombinera kolsyrad dryck med fet mat?

  • Dryck som framställs genom jäsning av äppelmust...

  • Mousserande viner bör serveras vid...

  • Torra vita viner bör serveras vid...

  • Lätta röda viner, så som pinot noir, bör serveras vid...

  • Kraftiga röda viner bör serveras vid 16-18 grader...

  • Lageröl bör serveras vid 10-14 grader.