0
0 / 23

Totalt 0 poäng
Du svarade rätt på 0/23 frågor.
I highscorelistan hamnade du på plats 0/X
Spara resultat
Gör ett eget quiz!
Dela med någon du känner
Bonus message
Öl består av vatten, jäst, malt och...
Jäsning vid 5-10 grader. Jästen sjunker. Vanligaste metoden.
Lager, pils och veteöl är jästa enligt denna metod.
Det som skiljer en pils från en lager är...
Vad skiljer veteöl från en lager?
Den gamla traditionella metoden för jäsning. Högre temperatur. Jästen flyter upp till ytan. Mjuk, rik och fyllig smak.
Ale, porter och stout är gjorda enligt denna jäsningsmetod...
Jäsningsmetod där man låter mikroorganismer, som finns i luften, sätta igång jäsningen. Ger syrlig/fruktig smak.
Beskan i öl gör att den passar till fet, salt och syrlig smak.
Sake av hög kvalitet ska serveras kyld (10-14 grader).
Sake görs av vatten och...
Du bör inte servera sake till mat som innehåller umami.
Vad kännetecknar en akvavit?
Varför bör starkt kolsyrat vatten serveras vid högre temperatur (17 grader) än stilla vatten (12 grader)?
Varför bör man vara försiktig med att kombinera mineralvatten och vin?
Kolsyrat vatten till het mat ökar känslan av hetta.
Varför är det bra att kombinera kolsyrad dryck med fet mat?
Dryck som framställs genom jäsning av äppelmust...
Mousserande viner bör serveras vid...
Torra vita viner bör serveras vid...
Lätta röda viner, så som pinot noir, bör serveras vid...
Kraftiga röda viner bör serveras vid 16-18 grader...
Lageröl bör serveras vid 10-14 grader.
Mat och dryck 3
- 1Gustaf och Kasper10/23 rätt (9 835 poäng)
- 2Lindoff20089/23 rätt (8 985 poäng)