0
0 / 19

Totalt 0 poäng
Du svarade rätt på 0/19 frågor.
I highscorelistan hamnade du på plats 0/X
Spara resultat
Gör ett eget quiz!
Dela med någon du känner
Bonus message
Mörkt kött och vilt brukar serveras före ljust kött om man äter flera rätter.
För att skapa spänning i en måltid bör man undvika upprepningar av råvaror, konsistens, färg och tillagningsmetod.
I vilken ordning brukar man servera viner?
Vad är en smakbrygga?
Vilka svårigheter kan finnas med att kombinera ägg och vin?
Kan salt och syra tillsättas för att mindre smaken av umami?
Viner med mycket syra rekommenderas vanligtvis till skaldjur.
Vilket vin skulle du föreslå till grillade skaldjur?
Till vad rekommenderas vanligtvis ett ekfatslagrat chardonnay?
Till fet fisk eller fisk med feta såser föreslås ofta...
Till fet tamfågel som t ex anka och gås rekommenderas oftast...
Du serverar ett strävt cabernet sauvignon till en köttbit. När upplevs vinet som mest strävt?
Ingredienser som chili, wasabi, peppar och senap ger kryddhetta. Vad kallas dessa ingredienser med ett ord?
Vilka problem kan finnas med att kombinera ett strävt vin med het mat?
Vad menas med harmoni mellan mat och dryck?
Vad menas med kontrast mellan mat och dryck?
Vad menas med renhet i kombinationen av mat och dryck?
Vad menas med komplexitet i kombinationen mat och dryck?
En klassisk kombination är ofta en mix av vad som odlas på en plats & de drycker som tillverkas där.