0
0 / 19

Totalt 0 poäng

Du svarade rätt på 0/19 frågor.
I highscorelistan hamnade du på plats 0/X

Spara resultat

Ditt resultat har sparats!

Gör ett eget quiz!

Dela med någon du känner

Bonus message

  • Mörkt kött och vilt brukar serveras före ljust kött om man äter flera rätter.

  • För att skapa spänning i en måltid bör man undvika upprepningar av råvaror, konsistens, färg och tillagningsmetod.

  • I vilken ordning brukar man servera viner?

  • Vad är en smakbrygga?

  • Vilka svårigheter kan finnas med att kombinera ägg och vin?

  • Kan salt och syra tillsättas för att mindre smaken av umami?

  • Viner med mycket syra rekommenderas vanligtvis till skaldjur.

  • Vilket vin skulle du föreslå till grillade skaldjur?

  • Till vad rekommenderas vanligtvis ett ekfatslagrat chardonnay?

  • Till fet fisk eller fisk med feta såser föreslås ofta...

  • Till fet tamfågel som t ex anka och gås rekommenderas oftast...

  • Du serverar ett strävt cabernet sauvignon till en köttbit. När upplevs vinet som mest strävt?

  • Ingredienser som chili, wasabi, peppar och senap ger kryddhetta. Vad kallas dessa ingredienser med ett ord?

  • Vilka problem kan finnas med att kombinera ett strävt vin med het mat?

  • Vad menas med harmoni mellan mat och dryck?

  • Vad menas med kontrast mellan mat och dryck?

  • Vad menas med renhet i kombinationen av mat och dryck?

  • Vad menas med komplexitet i kombinationen mat och dryck?

  • En klassisk kombination är ofta en mix av vad som odlas på en plats & de drycker som tillverkas där.